sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Saapuminen Cambodiaan

Ensimmainen vuorokausi Kambodzassa on takana. Tunne on vielakin hieman epatodellinen. Taalla me nyt oikeasti ollaan! Ihastuin tahan maahan heti. Ihmiset ovat todella ystavallisia (ja puhuvat englantia yllattavan paljon), maisemat on kauniita ja koko ajan riittaa uutta nahtavaa.

Saavuimme siis eilen illalla New Futures Organisation-nimiseen orpokotiin.(http://www.newfuturesorganisation.com/) Talo, volunteer centre, oli taynna vapaaehtoisia, jotka olivat juuri lahdossa juhlimaan, silla osa heista on lahdossa kotiin tai jatkamaan matkaa tanaan. Meille sanottiin, etta jos haluamme mukaan juhlimaan, meilla on puoli tuntia aikaa. No, me reippaina tyttoina toki lahdimme heti porukan mukaan paikalliseen baariin! Mika oli tosin ehka hieman huono idea, kun tajusimme, etta baariin oli 40 minuutin bussi-matka ja olimme olleet koko paivan reissussa... Mutta onneksi menimme, silla oli hauskaa tutustua muihin vapaaehtoisiin ja orpokodin henkilokuntaan illan aikana.

Aamulla herasimme viereisesta temppelista kaikuvaan musiikkiin ja monotoniseen puheeseen. Juhla temppelissa on jatkunut koko paivan. Olemme kayneet tutustumassa itse orpokotiin ja sen lapsiin, jotka ovat todella ihastuttavia! Lapsetkin puhuvat yllattavan hyvin englantia. Olemme tutustuneet hieman myos Takeon kylaan, kappailleet hiekkateita pitkin lehmien, kanojen ja possujen keskella.

Kuumuus ja kaikki tama uusi ja erilainen ymparisto vaatii hieman totuttelua, mutta eikohan me pikkuhiljaa paasta mukaan paikalliseen rentoon elamanrytmiin ja meininkiin.

Oona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti