maanantai 28. helmikuuta 2011

Askel lähemmäs vähempää hämmennystä

Tänään ehkä ensimmäistä kertaa tuntuu, että pääsin kunnolla orpokotifiiliksiin kiinni. Huomasin esimerkiksi, että
a) kaikki lapset ovat aivan mielettömiä persoonia
b) osa niistä puhuu englantia paremmin kuin minä itse... (ja huomenna vissi menemme itse apuopettajiksi enkuntunneille, että katellaan joo mitähän siitä sitten kehkeytyy...)
c) en löisi vetoa siitä että opin kuukaudessa jokaisen 53 lapsen nimen, varsinkaan kun suurin osa niistä on pelkkiä tavuja tai semmoi äännerykelmiä joita en voi osata edes lausua
d) ensimmäisen kerran kun tungin itseni poikien peliin ja taitavasti jopa osuin lentopalloon, se lensi kaaressa kentän yli lampeen. Go, Paula !

Ei mutta, tänään oli jo huomattavasti vähemmän nihkeästä perehdytyksestä koituneita epävarmuusoloja, kun hiljalleen tavat, keskustelukulttuurit, muu ympäröivä kulttuuri ja ihmiset tulevat tutummaksi. Pääsin esimerkiksi keskustelemaan kookospuun kasvattamisesta, pelasin jalkapalloa (kyseessä ehkä ennemminkin hiekkapallo, kun vielä pelin jälkeenkin hengitin pelkkää hiekkaa ja mustaa tomua) ja tutustuimme muihin vapaaehtoisiin (joita on vaihdellen 20-30 kpl) Saimme myös vallattua itsellemme paremman (jopa vessallisen!) huoneen parin brittilikan poistuessa, joten pala kerrallaan olosuhteet, ympäristö ja sitä kautta oma olotila optimoituu ! Kevyet 37 astetta auringonhelotusta toki syö energiatasoja keskipäivällä, mutta silloin on hyvä ottaa esimerkiksi päiväunet, jotta jaksaa illemmalla hommailla enemmän lasten kanssa.

Joten eipä muuta tällä erää, Paula kiittää ja kuittaa.

3 kommenttia:

  1. Kuulostaa kivalta tytöt. :) Eksoottiselta. Voi ku vois olla siellä teidän kanssa! Missä te siis nyt asutte? Siitä en bongannu mitään tietoa mistään..

    T. Pirre

    VastaaPoista
  2. Osasinkoha mä nyt kirjottaa tänne ihan "ittenäni"?? Pusuja ja haleja tytöille vielä! <3

    T. Pirre

    VastaaPoista
  3. Pusuja ja haleja Pirrelle! <3

    Asutaan täällä NFO:n Volunteer centressä, joka on n. 5-10 min kävelymatkan päässä itse orpokodista. Täällä asuu monta muutakin vapaaehtoista ja henkilökuntaa.

    Tää on siis tämmoinen kaksikerroksinen omakotitalotyyyppinen talo, jossa on iso parveke. Iltaisin hengaillaan parvekkeella ja "olohuoneessa" ja jutellaan muiden vapaaehtoisten kanssa ja kuunnellaan musiikkia ja pelataan biljardia. Tosi rento meininki!

    Meillä on Paulan kanssa yhteinen huone, jossa on oma wc ja suihku. :) Ihan kiva!

    <3 Oona

    VastaaPoista